Kategoriat
Ajankohtaista

Kommunistinuoret on uudistetun Politiikkaviikon 2024 yhteistyökumppani

Piirroskuvassa ihminen pitelee maapalloa suojelevasti sylissään.

Politiikkaviikko järjestetään seuraavan kerran 8.–12.1.2024 ennen presidentinvaaleja ensimmäistä kertaa samaan aikaan Nuorten vaalien kanssa. Kommunistinuoret on yksi 26:sta viikon yhteistyökumppanista. Kampanjaa vetää Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi.

nn

Politiikkaviikko on valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Mukaan voi lähteä mikä tahansa nuorten ryhmä, kuten esimerkiksi luokka, opiskelijakunta, nuorisovaltuusto, nuorten työpaja tai harrastusryhmä. Viikon materiaalien ja tilaisuuksien avulla voi käsitellä politiikkaa nuorten kanssa niin opetuksessa, nuorisotyössä, työpajoilla kuin harrastustoiminnassakin. Politiikkaviikolla käsitellään puolueita ja politiikkaa, vahvistetaan sisäistä kansalaispätevyyttä ja opetellaan yhteiskunnallisen osallistumisen taitoja nuorten aktiivista toimijuutta vahvistaen.

n

– Poliittisen työn ei tarvitse olla tuttuihin kaavoihin kangistuvaa.

n

Kommunistinuoret tulee myös järjestämään toimintaa Politiikkaviikolla tammikuussa.

nn

– Politiikkaviikon avulla haluamme mahdollisimman monen nuoren huomaavan, ettei politiikka ole muusta elämästä irrallinen kokonaisuus vaan kaikki omankin arjen toiminta on tavalla tai toisella poliittista ja sillä on vaikutusta. Vähemmistöihin kuuluvat, ujot tai köyhien perheiden nuoret ovat usein niitä, jotka uhkaavat monesti jäädä äänekkäämpien vaikuttajien jalkoihin. Politiikkaviikko on hyvä keino vahvistaa monesti elämässään altavastaajan asemaan joutuvien nuorten voimaantumista asioihin vaikuttamiseen, kuvailee Kommunistinuorten pääsihteeri Jiri Mäntysalo.

nn

Oman ryhmäsi (esim. luokka, opiskelijakunta, nuorisovaltuusto, nuorten työpaja tai harrastusryhmä) voit ilmoittaa mukaan Nuorten vaaleihin, Politiikkaviikkoon tai molempiin joko suomenkielisellä Lyyti-lomakkeella tai ruotsinkielisellä Lyyti-lomakkeella 8.12.2023 saakka.

nn

– Pyrimme vahvistamaan Politiikkaviikon myötä käsitystä siitä, että vaikuttaminen ei ole vain pukuherrojen tehtävä, ja että poliittisen työn ei tarvitse olla tuttuihin kaavoihin kangistuvaa, kiteyttää Mäntysalo.