Kategoriat
Ajankohtaista

Kommunistinuoret mukana kahdessa Sosiaalifoorumin osatapahtumassa 2.-3.9.

Suomen sosiaalifoorumin bannerikuva, jossa tapahtuman nimi, paikka, aika ja slogan.

Suomen sosiaalifoorumi pidetään pitkästä aikaa Helsingin Arbiksella viikonloppuna 2.-3.9. Foorumin slogan ”Vaihtoehtoja on!” kuvastaa kansalaisyhteiskunnan aloitteita ja tahtotilaa sekä toisenlaisten, oikeudenmukaisten ja ekologisten ratkaisujen tarvetta yhteiskunnallisiin ongelmiin. Tervetuloa Sosiaalifoorumiin ja osatapahtumiimme!

nn

Koko Sosiaalifoorumin ohjelma löytyy täältä!

n

Suomi luokkayhteiskuntana

n

Lauantaina 2.9. klo 12.00-13.30 Arbiksen salissa 33b – alustajina filosofian opiskelija Elisa Viitasaari ja DSL:n pääsihteeri Jari Karttunen. Voit seurata myös striimiä DSL:n Fb-sivulla. Osatapahtuman järjestää DSL, Tiedonantaja ja Kommunistinuoret.

nn

Moni sanoi pitkään luokkayhteiskunnan olemuksen olleen Suomessa ohi, mutta vähitellen on ryhdytty puhumaan luokkayhteiskunnan paluusta. Tämä on saanut vahvistusta Suomen oikeistolaisimman hallituksen sitten 1930-luvun toimesta.

nn

Todellisuudessa luokat ja niihin sisältyvä jako riistäjiin ja riistettyihin ei ikinä kadonnutkaan. Miten luokkayhteiskunta siis määritellään ja miten yhteiskuntaluokat ja niiden erot näkyvät tänä päivänä Suomessa? Miksi nimenomaan luokkanäkökulmaa tarvitaan perustaksi työssä eriarvoisuuden ja köyhyyden poistamiseksi? Millaista yhteiskuntaa rakennamme, kun se pyrkii eroon luokkajaosta ja kohti aitoa hyvinvoinnin ja tasa-arvon luomista?

nn

Facebook-tapahtumasivu

nn

Sivistys ja osaaminen uuteen nousuun – mutta miten?

n

Sunnuntaina 3.9. klo 12.00-13.30 Arbiksen salissa 23 – puhujina historian opiskelija ja Kommunistinuorten hallituksen jäsen Emilia Heikkinen, aktivisti ja opiskelija Heikki Ekman sekä DSL:n koulutus- ja tiedotussihteeri Jiri Mäntysalo. Voit seurata myös striimiä DSL:n Fb-sivulla. Osatapahtuman järjestää DSL ja Kommunistinuoret.

nn

Osatapahtumassa käsitellään koulutuksen ja sivistyksen teemoja sekä niiden roolia demokratiassa. Puheenaiheeksi nousevat mm. elinikäinen oppiminen, osaamiseen panostamisen ja resurssoinnin tärkeys sekä koulutuksen tasa-arvonäkökulmat. Sivistyksen ja osaamisen tason ja arvostuksen edistäminen vaatii ensinnäkin koulutusleikkauksien kuoppaamista lopullisesti, mutta miten kääntää yleistä keskustelua leikkauksien kuvitellusta välttämättömyydestä koulutuksen kunnianpalautukseen.

nn

Facebook-tapahtumasivu