Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on organisaation Kommunistinuoret ry saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://kommunistinuoret.fi/ ja se on laadittu 01.03.2024. Palvelua ei koske laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mutta haluamme edistää saavutettavuutta ja sen ymmärrystä yhteiskunnassa, joten olemme laatineet selosteen.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Havaittava: ”Osasta kuvista puuttuvat vaihtoehtoiset tekstit (alt-tekstit)” Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Osassa nettisivuille ennen saavutettavuusselosteen laatimista lisätyissä kuvissa ei välttämättä ole vaihtoehtoisia tekstejä. Lisäämme vaihtoehtoiset tekstit vanhempiin kuviin sitä mukaa, kun kuvia tulee käytettyä uudestaan tai kuvan sisältävään sivuun tulee muuta päivitystarvetta. Uusiin lisättäviin kuviin lisätään alt-tekstit. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

Havaittava: ”Videoiden tekstitysten puutteet” Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:  Kaikissa YouTube-kanavalla julkaistuissa, verkkosivuille linkatuissa ei-tekstuaalisissa sisällöissä (videoissa) ei ole tekstivastineita (tekstityksiä). Alustus- ja tapahtumatallenteiden puheen litteroinnissa ei ole vielä nykyisillä resursseilla onnistuttu. Selvitämme työtä helpottavan automatiikan hyödyntämistä sekä sovimme tekstitysten lisäämisestä vähintäänkin uusien tulevien videoiden kohdalla. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö, 1.2.1 Pelkkä audio tai pelkkä video (tallennettu) & 1.2.2 Tekstitys (tallennettu)

Havaittava: ”Footerin ”Tietosuojaseloste”-linkin tekstin heikko näkyvyys” Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Punaisella taustalla harmaan tekstin kontrasti on liian heikko. Selvitämme alkuvuoden 2024 aikana, miten kontrasti on teknisesti mahdollista korjata selvemmäksi ja toteutamme tarvittavat toimenpiteet. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.4.3 Kontrasti (minimi)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla: kommunistinuoret@gmail.com

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000