Kategoriat
Ajankohtaista

Elämä vihan jälkeen

Kirjahyllyssä komeilee Kommunistinuorten haalarimerkki.

Teksti julkaistu tiivistettynä versiona Kommunistinuorten kolumnipalstalla Tiedonantajan heinäkuun numerossa

nn

***

nn

Hei, olen M ja olen entinen fasisti ja nykyinen kommunisti.

nn

Kasvoin hyvin epävakaassa ja taantumuksellisessa perheessä, äiti käytti päihteitä ja luki meille lapsena vanhaa testamenttia iltasaduksi, ja isä oli ollut töissä lähi-idässä ja iskosti heti pienestä halveksunnan muunmaalaisia kohtaan. Puolet isovanhemmista oli Karjalan evakkoja, joten vanhempien antikommunismi oli imetty äidinmaidossa.

nn

Kärsin nuoresta pitäen mielenterveysongelmista, joihin en saanut apua perheessä vanhempien ongelmien viedessä valtaosan huomiosta. Mikään tekosyy ei anteeksianna fasismia, mutta monet varmasti tiedostavat että henkisessä kriisissä olevat ihmiset ovat herkempiä kaikenlaiselle groomaukselle. Fasismi on houkutteleva ideologia ihmisille jotka haluavat kuolla, ja kohtasin fasistisessa ympäristössä paljon masentuineita ihmisiä ja keskustelut usein käsittelivät kuolemaa ja kuinka mahtavaa olisi suorittaa joukkoampuminen ja kuolla tulitaistelussa. Fasisteilla ja kouluampumisten faneilla on paljon yhteistä. Fasismi on kuolemankultti, kuolema aatteen puolesta tai aatteen puolesta tappaminen on korkein tavoiteltavissa oleva asia.

nn

Veljeni ja äitini olivat Vastarintaliikkeen tukijoita ja itsekin osallistuin mielenosoituksiin. Myös fundamentalistikristillisen kasvatuksen saaneena kapinoin rupeamalla satanistiksi ja tutustuin satanistisääntökunta Order of Nine Anglesin jäseniin. Fasismi on monta asiaa, kaiken lisäksi myös tekopyhää: Fasistit mainostavat puolustavansa lapsia maahanmuuttajilta ja drag queeneilta, mutta ONA:n piirissä tapahtui paljon lasten hyväksikäyttöä. 2019, juuri siihen aikaan kun irrottauduin natsiliikkeestä, KRP pidätti viisi ringin jäsentä lasten raiskauksista. Monet fasistit, erityisesti suoran toiminnan kannattajat myös palvovat amerikkalaista James Masonia, joka on tuomittu lapsipornosta.

nn

Tunsin myös muutaman fasismista irtaantuneen henkilön, ja kaksi heistä tuli myöhemmin ulos kaapista transnaisena ja transmiehenä. Kuoleman ihannoinnin lisäksi fasisteille yhteistä on syvä ihmisviha ja itseinho. Itsekin fasistina vihasin syvästi itseäni, janosin kuolemaa ja käytin huumeita. Tunsin fasistisesta liikkeestä kolme ihmistä jotka tekivät itsemurhan myöhemmin.

nn

Noin 2018-2019, tyttöystävän yritettyä itsemurhaa ja jouduttuani kodittomaksi koin jonkunlaisen herätyksen että jonkun pitää muuttua. Pitkällisen kamppailun jälkeen löysin asunnon ja aloin käymään terapiassa, missä aloin käsittelemään vihaani itseäni ja maailmaa kohtaan.

nn

PVL:n kieltämisestä sain hyvän tekosyyn irrottautua liikkeestä, mutta sivusta seurasin miten jäljelle jääneet jäsenet löivät uuden vaihteen silmään ja omaksuivat nk. kiihdytysopin jonka mukaan fasistinen valtio voidaan saavuttaa vain sokealla terrorismilla, esimerkkinä Kankaanpään pidätetyt uusnatsit jotka suunnittelivat terrori-iskua ja hamstrasivat aseita.

nn

Kenties huvittavasti yksi läheisemmistä tutuistani jonka olen tuntenut yli 10 vuotta on kotoisin entisestä neuvostotasavallasta keski-Aasiassa, mutta kuten mainitsin, tekopyhyys on keskeinen osa fasismia, jokaisella fasistilla on ”poikkeus sääntöön”, eräs ystäväni oli suuri Stanley Kubrickin fani, siitä huolimatta että hän oli juutalainen, jne.

nn

Jätettyäni fasismin olin täysin tyhjän päällä, tiesin ettei fasismi osanut selittää maailmaa mutta en ollut vielä hyväksynyt uutta maailmankatsomusta. Eräs läheinen puolalainen nettituttuni oli kääntynyt fasistista kommunistiksi, ja tämä kiehtoi minua, olihan kommunismi se suuri paha jota vastaan olimme mieltäneet taistelevamme. Niinpä päätin aloittaa luku-urakan selvittääkseni mitä kommunismi oikein on. Monet fasistit kritisoivat kapitalismia, mutta eivät tarjoa tälle järkevää vaihtoehtoa, jos kysyt fasistilta kapitalismista, tämä todennäköisesti aloittaisi vuodatuksen juutalaisista pankkiireista. Fasisteille kapitalismi ei itsessään ole paha, vaan tämä on vain yksi väline taas hyökätä vähemmistöjen kimppuun.

nn

Olin aina mieltänyt itseni antikapitalistiksi, mutta vasta luettuani Marxia ymmärsin itse kannattaneeni kaikken taantumuksellista kapitalismia. Olin kohdannut henkilökohtaisesti köyhyyttä ja kodittomuutta, mutta vasta luettuani Marxia sain työkalut diagnosoida ja ymmärtää ongelman oikein. Ketään ei ansaitse elää köyhyydessä, ja tieto että miljoonat näkevät nälkää ja kurjuutta sai minut tuntemaan vihaa sieluni syvimmästä sopukasta kapitalismia kohtaan.

nn

Ymmärrettyäni Marxia ryhdyin myös internationalistiksi, ja haastoin vihdoin lapsena iskostetun yltiöisänmaallisuuden. Fasistinen kansallismielisyys on myös tekopyhää ja opportunistista: Natsien hyökätessä Skandinaviaan, -itä-Eurooppaan ja Ranskaan monet kansallismieliset myivät maansa ja ryhtyivät kollaboraattoreiksi. Nykyjäänkin kansallismieliset mielellään myyvät maansa jos vain saavat mahdollisuuden. Vaikka Suomessa fasistit laajalti vastustavat Venäjää, on myös suuri kansankerros jotka avoimesti ilmoittavat että ryhtyisivät Quislingeiksi jos Venäjä hyökkäisi Suomeen, tästä hyvänä esimerkkinä Valta Kuuluu Kansalle, johon muutama tuttu liittyi. Kuulemani mukaan muutama VKK:lainen liittyi Ukrainan sotaan Venäjän puolelle, ja he toivovat että voivat palata Suomeen tankin ohjaksissa. Sellaiset ”isänmaallisuudet”.

nn

Koen syvää häpeää vuosista, jotka hukkasin fasistina. Terapiassa olen vuosia purkanut vääriä ja vahingollisia ajatusmalleja, ja työ jatkuu edelleen. Nyt olen vihdoin fyysisesti vapaa tästä elämäni jaksosta, mutta henkinen kamppailu jatkuu varmasti vuosia. Minulla on kireät välit perheeseen: muutama vuosi sitten veljeni sai lapsen, ja olin läsnä kun hän opetti tätä sanomaan n-sanan tämän juuri opetellessa puhumaan. En tiedä voinko pelastaa muita fasismilta, mutta haluan ajatella että jos minä olen pystynyt muuttumaan, on muillakin toivoa.