Kategoriat
Ajankohtaista

Kalle Kaihtela: On aika nostaa punainen lippu korkealle

Kalle Kaihtelan kasvokuva vaalealla taustalla.

Hyvät toverit

On aika nostaa äänemme ja vastustaa nykyistä porvarihallitusta, joka käyttää fasistisia taktiikoita työläisiä vastaan. Meidän on seisottava yhdessä, puolustaen koulutusta, työntekijöiden oikeuksia ja taistellen sosialistien ja kommunistien arvojen puolesta.

”Ei fasistiterrori pelkohon saa antautua” – tätä sanomaa meidän on huudettava kaikille niille, jotka haluavat tukahduttaa meidät. Emme saa antaa pelon hiipiä sydämiimme, vaan meidän on seisottava lujina ja yhtenäisinä.

”Tulimyrskynä ryntäämme eteenpäin kun porvari pelkää” – porvarit pelkäävät meitä, he pelkäävät yhtenäistä voimaamme. Meidän on oltava kuin tulimyrsky, joka syöksyy eteenpäin, voimakkaana ja voittamattomana.

Koulutuksen rahoituksen leikkaaminen on isku meidän tulevaisuuttamme vastaan. Mutta me emme taivu, me seisomme yhdessä vaatien oikeutta laadukkaaseen koulutukseen jokaiselle. Sillä tiedämme, että koulutus on avain tietoon, vapautukseen ja oikeudenmukaisuuteen.

Työntekijöiden oikeuksien rajoittaminen, lakko-oikeuden kaventaminen ja irtisanomisen helpottaminen ovat hyökkäyksiä meitä vastaan. Tässä taistelussa ”punainen lippu on johtajanamme”. Punainen lippu symboloi solidaarisuutta, työväenluokan yhtenäisyyttä ja taistelua oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta.

Meidän on oltava valmiita vastustamaan näitä sortotoimenpiteitä, seisomaan yhdessä ja puolustamaan niitä periaatteita, jotka tekevät meistä vahvoja. Meidän on muistettava, että yhteinen päämäärämme on luoda yhteiskunta, jossa jokainen voi elää ihmisarvoista elämää.

Hyvät toverit, nyt on aika liittyä yhteen, nostaa punainen lippu korkealle ja marssia kohti oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta. Emme taivu, emme pelkää – olemme yhtenäinen voima, ja yhdessä voimme muuttaa maailmaa.

Kalle Kaihtela
Kirjoittaja on Kommunistinuorten jäsen Raumalta