Kategoriat
Ajankohtaista

Komnuorten ja CYM:n tapaamisen kuulumisia

Kommunistinuoret piti ensimmäisen etätapaamisen irlantilaisen toverijärjestön Connolly Youth Movementin (CYM) kanssa 19. syyskuuta luodakseen yhteyksiä, jakaakseen kokemuksia ja keskustellakseen yhteistyöstä yleisesti.

Kokouksessa Kommunistinuoret, edustajanaan pääsihteeri Jiri Mäntysalo, ja CYM, edustajanaan kansainvälisten asioiden sihteerin Ida Wulff, keskustelivat molempien maiden poliittisesta tilanteesta ja ilmapiiristä, taistelusta työväenluokan puolesta, kansalaisyhteiskuntien tilasta, aktivismista ammattiliitoissa sekä internationalismista.

Mäntysalo valotti Suomen kommunistien taktiikkaa ja agendaa valtiollisissa vaaleissa. Ensi vuonna Kommunistinuorten emopuolue SKP osallistuu eurovaaleihin ja edistää vasemmistolaista ulospääsyä Euroopan unionin kapitalistisista rakenteista ja kuripolitiikan kehyksistä. Mäntysalo kertoi myös suomalaisten kommunistien työstä Euroopan vasemmistossa ja sen nuorten verkostossa ELYNissä (European Left Youth Network).

Wulff puhui Irlannin kriiseistä, joita työväenluokan on kohdattava, Pohjois-Irlannin kysymyksestä, irlantilaisen nuorten poliittisesta tietoisuudesta ja aktivismista sekä CYM:n historiasta ja kansainvälisistä suhteista. Wulff jakoi myös tärkeitä kansainvälisen järjestötyön neuvoja.

Molemmilla organisaatioilla on yhteinen marxilainen ja leninistinen visio kapitalistisen maailman ongelmien ymmärtämisestä ja tarpeesta vahvistaa luokkataistelua systeeminmuutoksen puolesta.